Hermés, Emma Fällman och min samling

Låt oss djupdyka i accessoarer, mer precist scarves! Jag har en mindre scarvessamling, om man nu kan kalla det samling. Men tänker att allt över tre är en samling så here we go! Först ut är min stora Hermésscarf ” Vue du Carrose de la Galère”. Den är 90×90 och mönstret är skapat 1953 av Hugo Grygkar och är helt i siden. Just Hermésscarves är ju riktiga klassiker och började tillverkas 1937. Det tar cirka 6 månader att tillverka en scarf vilket görs helt för hand. De har blivit samlarobjekt och vill man pröva på kan man få tag på dem hos diverse auktionshus.

Vue du Carrose de la Galère

Men hur använder man då en scarf? Det finns massor med användningsområden. I håret, midjan eller halsen eller kanske på en väska. Hermés har till och med en scarf just för att linda runt handtagen på en väska. De heter Twilly och finns i massor av färger och mönster. Twilly kostar ca 1300:-.

På auktion kan man köpa scarves från 1000:- och uppåt och i butik ca 3000:-. Om man googlar ”How to use Hermes scarf”  hittar man en uppsjö av olika guider hur man knyter.

MEN, det finns en massa fantastiska designers som gör underbara scarves! Till exempel Emma Fällman. Emma är illustratör och grafisk designer som vunnit Formexpris två år i rad och jag har en av hennes urtjusiga scarves.

The always be true scarf

Den är mjuk som smör och jag fullständigt älskar hennes edgy illustrationer! En Totem Monkey mini står på min önskelista. Så vad säger ni? Visst är tre en samling?

Hörs snart! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s