Preloved och min första (eventuella)kopia

Äntligen fredag med sol och krispig iskall luft! Jag har inte varit ute än, men det ser ju otroligt vackert ut. Måste ju passa på och slurpa i mig varenda liten minut av ljus då det blir mindre dag för dag. På något sätt känns tiden fram till december bara som en slösträcka och nästan något man bara får lida sig igenom. I december är det dags för ljuvliga julblommor, amaryllis, hyacint och massor med tända ljus. Vad har man fram tills dess? November, februari och mars är faktiskt inte mina favoritmånader.

Men idag tänkte jag skriva lite om butiker på nätet gällande preloved och vintage, och då svenska butiker. Det finns ju faktiskt några och om man är lite ny inför det här med att handla preloved och vintage kan det kännas lite säkrare att göra det i en svensk butik.

Chanel medium classic double flap från Delicate Vintage.

Här är alltså några av butikerna som säljer väskor i lyxsegmentet i Sverige. Jag har inte handlat från någon av butikerna själv så jag har inget erfarenhet av vilken butik är att föredra framför den andra. Vad som är bra tycker jag med att handla preloved framför allt är att någon annan redan har använt den. Det kan kanske låta lite konstigt, men jag menar att köper du en helt ny väska kan det vara svårt att inte vara helt besatt av att den inte ska skadas eller slitas och att det ofta blir så att den stannar i garderoben. Helt enkelt för fin att användas. Been there done that.

Men köper du en preloved kan man räkna med att väskan är oerhört fint använd, i mycket gott skick och nästan helt som ny. Då kommer man över den där tröskeln och vågar faktiskt använda den. En annan fördel är så klart priset. Som till exempel Sac De Jour som jag köpte. Man ser knappt att den är använd och jag fick den 10.000:- mindre är vad den kostar ny i butik.

Så alltså två goda skäl att utforska preloved!

Balenciaga Padlock All Afternoon från Affordable Luxury

Och till dagens andra punkt som inte alls är lika rolig. Jag köpte en Acne Laurie Fringe på Tradera, superfin och till ett bra pris. Acne gör inte modellen längre så jag var minst sagt glad.  Jag hämtade ut väskan igår och det är något som inte känns rätt. Ytan på den känns bara fel. Glansig och helt utan porer, den doftar skinn men känslan är liksom inte där. Alltså det gav mig bara en dålig smak i munnen. Jag har iallafall mailat Acne med bilder för att få mer information och se vad de tycker. Googlade runt och ser att modellen är faktiskt mycket kopierad och det vimlar av fakes. Hade jag verkligen inte trott då Acne inte är superstort. Men man lär sig något varje dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s