Let’s talk Fendi!

Fendi startades redan 1918 i Rom och 1962 anställdes Karl Lagerfeldt som skapade Fendis logo. 1997 såg Fendis klassiska Baguette dagens ljus och det är vad vi ska prata om idag.
Baguetten blev omåttlig populär när den användes flitigt av Carrie Bradshaw i Sex and The City och i samband med att serien återupplivades under namnet And just like that släppte Fendi en re-edition av Carries berömda baguette med lila paljetter.

SATC och AJLT är ett mecka för alla intresserade av väskor, finns det något roligare än att försöka identifiera modeller i varje avsnitt? Vad som är underbart med Fendi är att de är extra allt, italienarna skäms inte och vill hellre ha för mycket än för lite. Det är paljetter, brodyr och pärlor. Och det tar jag med mig. Jag ska våga mer, låta väskan synas ordentligt och låta den skina som det konstverk den är. Paljetter är liksom inte bara för gala, fest eller speciella tillfällen. Att hänga på sig en sån här karamell en tisdag till jobbet livar upp allt!
Andrahandsmarknaden är stor för Fendi och till överkomliga priser. Här har jag tittat på Vestiaire Collective som har ett otroligt stort utbud. Jag brukar filtrera på väskor i Europa som är med i EU så man slipper tull.

Här en baguette med paljetter från 1999 (magiskt) Undra vad den har varit med om i sitt liv? Vilka historier den bär på?

Pris: 20.114:-

Den här fick mig att vilja sälja en njure. Fast det kanske man inte ens behöver för den kostar bara 10.061:-!

Med brodyr, fransar och pärlor. Passar perfekt i armvecket. Du hittar den här och kostar 13.409:-.

Baguette i jeans, så fint på vår och sommar. 14.527:-.

Det finns verkligen en baguette för alla, och vågar man inte så mycket som ovan finns det en uppsjö av det klassiska Zucca-mönstret på andrahandsmarknaden. Jag har fått ställa in resa till Italien på grund av pandemin, men när det börjar lugna sig ska jag åka till Rom och köpa min första Fendi om jag inte hittar någon begagnad som jag inte kan motstå. Men hela upplevelsen att köpa en på plats är vill jag inte missa, det kommer bli speciellt.
Så för att avsluta detta inlägg om Fendi vill jag uppmana er av våga mer med era väskor! Spela inte alltid tryggt och safe, köp en väska som gör dig glad, som gör andra glada och våga synas och som är speciell just för den.
Famous quote from Carrie: It´s not a bag, it´s a Baguette!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s